Reklama
 
Blog | Stanislav Zahradníček

Škůdci

Považuji za škůdce dost velkou část politiků. Domnívám se totiž, že jim nejde vůbec o blaho České republiky a jejích občanů, ale jen a pouze o blaho vlastní a blaho jejich politických stran. Chrání své příjmy, poslanci svou věčnou imunitu. Důležitý je jen úspěšný volební výsledek a tím zajištění dalších 4 let pro pohodlný a zejména výnosný život. Možná je takový názor absurdní a nesprávný. Bohužel mnoho konkrétních případů z posledních let však ukazuje, že je to názor odpovídající skutečnosti. Tzv. vrcholní politici (spíše však politikáři) z ČSSD „shodili“ vládu a nevěděli co dále. Potom bojovali o předčasné volby a přes noc – aniž o tom s kýmkoliv jednali – otočili a byli proti nim. Podpořili vládu Jana Fischera, ale když ministr Janota veřejně ukázal, kam povede současný způsob hospodaření státu, nerealizace reformy důchodů, zdravotnictví, školství a vědy, sice podpořili tzv. Janotův balíček, ale vzápětí ho rozbili svými populistickými předvolebními kroky. Jsou to zcela jasně lháři a dané slovo pro ně nic neznamená. Nyní připravují další záseky do již schváleného rozpočtu. Přitom prohlašují, že to rozpočet, tedy jeho schodek neovlivní, protože oni vědí kde dané prostředky získat. Jejich nabubřelý předseda řekl: „To je jednoduché“, přičemž premiér Fischer naopak uvedl, že by rád tyto prostředky někde viděl. O škůdcovství komunistů nemá cenu se bavit a obdobně o škůdcích typu Tlustý a Zubová, protože ti jsou naprosto bezcharakterní, osobně ukřivdění, kteří se nedovedou s danou situací vyrovnat. 

Aby však název „škůdci“ nepadl jen na jednu stranu, stačí zmínit Prahu. Zde parta Bém, Blažek a spol. „vyrobila mírný tunel“ ve výši 880 milionů korun nazvaný „Opencard“. Kam zmizely tyto peníze? Dříve se na jiných kauzách podílel na radnici povedený dvojlístek Bém + Paroubek. Jsem skutečně rád, že žiji v demokratickém a svobodném státě – a za nic bych neměnil. Přesto je třeba zdůraznit, že pokud by u nás platila běžná pravidla, morálka a etika, pak by se takoví lidé „poroučeli“ po pár dnech a těžko by se znovu mohli objevit na politické scéně. V zahraničí odcházejí politici i pro menší přestupky – samozřejmě výjimky existují např. Berlusconi.

Ale s pojmem škůdci můžeme spojit i situaci posledních dnů. Je pravda, že v Praze napadlo hodně sněhu. Každý z nás uzná, že nebylo možné ho – zejména v době intenzivního sněžení – zcela odstranit. Ale již pátý den v Praze nesněží. Dám Vám otázku. Co si myslíte, že se v Praze za těchto 5 dnů změnilo. Odpověď je jednoduchá: NIC.

V posledních dnech jsem neviděl jediný mechanizační prostředek, ale ani pracovníky, kteří by odklízeli sníh z ulic a z chodníků. Projížděl jsem Vršovicemi, Novým Městem, bydlím v Dejvicích. Chodníky jsou stále pokryty sněhem či spíše sněhovými ostrůvky, na ulicích je minimálně 10 centimetrů sněhové břečky, bláta, případně sněhu. Sejít s chodníku znamená „ponořit se“ do této břečky. Nakonec to jsou jen naše vlastní boty a ne cizí. Vyjet nebo zajet autem je výkon. Buď jezdíte 20krát semtam nebo Vás musí tlačit 2 lidé a dost se nadřou. Možná to vše odtaje a pak město ušetří – možná na další tunely. Možná trochu přimrzne a potom nebude kapacita pražských nemocnic stačit – zlomeniny, otřesy mozku apod. se o to postarají.

Reklama

V křižovatkách musíte jet nyní v Praze skutečně pomalu, protože i zimní pneumatiky neudrží auto často v rovném směru. Parkuje se, kde to jde. Proto asi ve 23 hodin v noci chodí městští strážníci a fotografují auta parkující na zakázaných místech i přechodech, které však není vidět pro sníh. Při debatě s policisty ti uvádějí, že plní pouze svou povinnost. S tím souhlasím, ale neměl by se v takové situaci brát ohled, že na ulicích je strašný nepořádek. Plní ale také své povinnosti páni radní, zastupitelé, pracovníci magistrátu? Pokutu nebo částku za odtah zaplatí občan.  Oni ???

Avšak proč si vlastně stěžuji. Vždyť je to jen a jen naše vina. My chodíme k volbám, volíme – a potom nadáváme. Zkusme jediné: Vystavme Paroubkům, Rathům, Zaorálkům, Sobotkům, Bémům, Blažkům, Jančíkům, Tlustým a dalším STOP!! Nenechme je po „úspěšném“ působení znovu obsadit vysezená místa nebo ještě postoupit výše! Možná se pak něco změní – můžeme alespoň doufat. Tak tedy – letos máme příležitost dát tu STOPKU.